header_IMG_02_kerdesek
ROLLERSULI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Kik vehetnek részt?

Roller-esek akik elmúltak már 8 évesek, vagy tudnak legalább 5 cm magasat bunnyhoppozni. A felső korhatár 16 éves kor! Ha fiatal vagy, esetleg még nem megy a bunny hopp, akkor egyéni órák kereteiben tudunk felkészíteni!

Milyen egy RollerSuli óra?

A főbb gyakorlatcsoportok:

  • Bemelegítés, levezetés
  • Koordináció és egyensúlyfejlesztő feladatok rollerrel és anélkül
  • Esés és tompítás technikák elsajátítása
  • Alap trükkök és manőverek betonon
  • Trükkök és manőverek a skateparkban, talajon

Mi az a Szintrendszer?

Alkottunk egy szintrendszert, melynek célja, hogy követni tudjátok a fejlődésetek folyamatát. 5 szint van, mindegyikhez 3-4 feladat tartozik, melyek teljesítésével lehet szintet ugrani, illetve megszerezni az adott “szint-matricát”. A szintekről külön bejegyzésben írunk bővebben!

Hányan vannak egy csoportban?

Ha 6-7 főnél többen jövünk össze egy foglalkozáson, akkor bevonunk plusz oktatót, és tudásszint szerint elosztjuk  a tanulókat. Ha valamilyen okból nincs elég oktató jelen, és nagy a létszám, akkor meghosszabbítjuk az óra időtartamát, hogy elegendő idő jusson mindenkire.

Milyen roller kell?

Ajánlott a speciális “extrém” roller a részvételhez, de az alapokat akár egy sima közlekedésre tervezett darabbal is elsajátíthatod. Akármelyiket választod, érdemes minőségi eszközt választani, amely sok utólagos bosszúságtól megkímélhet. Partnerünk a Rollers.hu bolt és webshop, náluk tuti megtalálod a neked való rollert és kiegészítőket!

Mit kell vinni magunkkal? Védőfelszerelés kell?

A részvétel feltétele egy karbantartott roller, és egy sisak. Ezen felül ajánlott a kesztyű, a térd, és a könyökvédő használata.

Mi van ha esik az eső?

Eső után ha a beton nagy része felszáradt akkor már tudunk órát tartani. Ha kérdéses a száradás, vagy bármilyen okból elmaradna az oktatás, azt legkésőbb egy órával a foglalkozás előtt kiírjuk a RollerSuli facebook oldalára. Ha nem vagytok gép előtt nyugodtan érdeklődjetek sms-ben, a megadott telefonszámon.

Mi lesz télen?

Amíg tudunk kint gyakorolunk (10 fokig). Ha ennél hidegebb lesz, fedett parkokban zajlik majd az oktatás!